Wie zijn wij

Mijn naam is Melvin Seedorf, oprichter van Studiereis naar Suriname wat onderdeel is van Studiecentrum Suriname.


Uit onderzoek van het Arbeidsmarkt Platform Primair Onderwijs is gebleken, dat studenten die in het buitenland stage hebben gelopen of een buitenlandervaring hebben, deze ervaring meenemen en toepassen in hun professionele loopbaan.


Met de resultaten van het onderzoek als basis ontwikkelen wij programma's op het gebied van internationalisering: Op maat gemaakte studiereizen naar Suriname voor het mbo, hbo en universiteit


Hoe ontstaan

Geschiedenis

Er werd in 2016 een pilot gedraaid waarbij studenten met een op maat gemaakte programma zijn afgereisd naar Suriname voor hun studie. Dit programma bestond uit bezoeken van studie-gerelateerde organisaties/instellingen i.c.m. de volgende thema’s: cultuur, natuur en geschiedenis. Na elk bezoek een ander thema. Op deze manier werden de leerdoelen bevorderd en kreeg de student in een korte intensieve periode van alle facetten wat het land Suriname te bieden heeft, iets mee.

 

Na deze geslaagde pilot groeide de interesse onder de studenten en coördinatoren voor Suriname. De studiereizen naar Suriname kreeg in 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 een vervolg en zo ontstond Studiereis Naar Suriname.


Interesse gekregen naar de mogelijkheden en wilt u weten hoe wij dit samen met u kunnen realiseren? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

U kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 130 5878 maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur of stuur een mail naar info@studiereisnaarsuriname.nl  

 

Meeste gestelde vragen

De meeste studiereizen die wij organiseren zijn reizen op maat ontwikkeld voor een organisatie of een aantal organisaties gezamenlijk. Ook als u zelf te weinig deelnemers heeft voor een hele groep is het toch interessant om met ons in gesprek te gaan. We worden regelmatig benaderd en kunnen dan eventueel op deze wijze een groep samenstellen.

Het type accommodatie hangt af van de wensen van de groep. Voor studentenreizen maken we meestal gebruik van appartementencomplex. De precieze accommodatiekeuze wordt altijd afgestemd met de opdrachtgever.

Ontbijt, lunch en avondeten kunnen deelnemers zelf regelen. Meestal adviseren wij groepen om gezamenlijk inkopen te doen voor het ontbijt. Maaltijden zijn in Suriname voor Nederlandse begrippen relatief goedkoop. Een eenvoudige maaltijd heb je al vanaf € 5,00 dit is inclusief je drankje!

SVS sluit geen verzekeringen af met betrekking tot de deelnemers aan de studiereis. De deelnemer dient hiervoor zelf zorg te dragen via een reis- en of annuleringsverzekering.

Veel HBO-instellingen en universiteiten hebben hun eigen contacten en relaties die zij inschakelen voor het vakinhoudelijke programma. In dat geval zorgt Studiereis Naar Suriname alleen voor een goede logistieke aansluiting van de reis op het vakinhoudelijke programma. Indien gewenst zorgt Studiereis Naar Suriname zelf voor vakinhoudelijke programma’s vanuit haar eigen netwerk.

De studiereizen worden op maat gemaakt. U kunt via het formulier vrijblijvend een offerte opvragen en aangeven welke leerdoelen gewenst zijn. Op basis van uw wensen en eisen kunnen wij gezamenlijk een programma opstellen en u de juiste prijs communiceren.